Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen of wens je een persoonlijk gesprek?

CONTACT OPNEMEN

Algemene informatie

Over het rechtzetten van tanden met onzichtbare tandspalken, de zogenaamde "clear aligners"

Clear aligners zijn transparante, uitneembare tandspalken die worden gebruikt voor de behandeling van milde tot matige tand- en kaakafwijkingen. Ze zijn meestal gemaakt van doorzichtig plastic. Hierdoor zijn ze populairder dan vaste of losse beugels. Smileunion biedt je professionele clear aligners voor je perfecte glimlach.

De voordelen van clear aligners

Onze Smileunion aligners zijn speciaal ontwikkeld voor de behandeling van volwassenen en corrigeren je tanden bijzonder voorzichtig. Beugels, schroeven of slotjes zijn niet meer nodig. In plaats van metaal zijn onze aligners gemaakt van kunststof. Daarom zijn ze nauwelijks zichtbaar en vallen ze niet op in het dagelijkse leven. Ze kunnen op elk moment worden verwijderd en zijn gemakkelijk schoon te maken.

Is de behandeling met aligners geschikt voor kinderen en volwassenen?

Behandeling met onze aligners is mogelijk vanaf 18 jaar en is daarom helaas niet geschikt voor kinderen.

De behandeling

Duur van de behandeling en dagelijkse draagtijd

De duur van de behandeling wordt individueel aan je aangepast en is afhankelijk van de ernst van de behandeling. Nadat wij je afdrukken hebben ontvangen, duurt het ongeveer 1,5 week tot wij je persoonlijke 3D-behandelingsplan hebben gemaakt. Hierin staan de duur en de kosten van je behandeling. Met onze 3D-simulatie krijg je ook een voor en na vergelijking van je gebit en kaken. Dit is allemaal vrijblijvend en je behandeling begint pas als je akkoord bent gegaan met je behandelingsplan.


Wij adviseren een dagelijkse draagtijd van 22 uur voor een ideaal resultaat. Je dient de aligners te verwijderen om te eten en te drinken (behalve voor water). Het regelmatig schoonmaken van de aligners draagt ook aanzienlijk bij aan je mondhygiëne. Dit kan eenvoudig worden gedaan met tandpasta en je tandenborstel. In je behandelingsplan vind je gedetailleerde instructies over het dragen van de aligners, die je op elk moment kan raadplegen.

Het aantal tandspalken dat je nodig hebt zal ook individueel worden aangepast aan je malocclusie. In de regel moet je elke tandspalk twee weken dragen; in individuele gevallen kan de draagtijd variëren. Daarna wissel je ze zelf.

Je kan al deze stappen individueel met je tandarts bespreken en je kan ook altijd contact opnemen met onze klantenservice bij vragen en problemen. In ieder geval dien je ons elke zes weken op de hoogte te houden met foto's van je huidige tandstatus.

Soorten malocclusies

Een malocclusie is de verkeerde stand van ten minste één tand in de boven- en/of onderkaak. Dit is te zien in de vorm van rotaties of scheefstanden en heeft naast esthetische effecten soms ook gevolgen voor de gezondheid. Er zijn verschillende soorten malocclusie die ook kunnen voorkomen bij volwassenen die als tiener al een vaste beugel hebben gedragen. Het gaat om de volgende malocclusies:

Overbeet

De bovenkaak is verhoudingsgewijs groter dan de onderkaak of de onderkaak is verhoudingsgewijs te klein. Hierdoor wordt de indruk gewekt dat de onderkaak verder naar achteren is geplaatst. Dit heeft ook gevolgen voor de afstand tussen de snijtanden, die normaal slechts ongeveer twee millimeter bedraagt en in dit geval aanzienlijk groter is.

Onderbeet

De tanden van de onderkaak staan verder naar voren dan die van de bovenkaak. Visueel geeft dit de indruk dat de bovenkaak naar achteren is geplaatst en de kin ver naar voren staat. Dit is vaak een genetisch bepaalde malocclusie.

Kruisbeet

De zijtanden bijten niet goed op elkaar. Ze staan of te ver naar binnen in de bovenkaak of te ver naar buiten in de onderkaak. Er zijn drie soorten kruisbeet: de kopbeet, de eenzijdige kruisbeet en de bilaterale kruisbeet.

Diepe beet

Normaal gesproken bedekken de bovenste snijtanden de onderste als ze op elkaar bijten. Bij een diepe beet raken de onderste snijtanden het gehemelte of bijten er zelfs in. Dit is dus een sterk verticale overbeet.

Open beet

Er is een spleet tussen de voorste en de achterste kiezen en deze komen daardoor niet goed samen. Dit betreft vooral het voorste en het achterste gebit.

Welke malocclusies kunnen worden behandeld met aligners?

De behandeling met smileunion aligners is afhankelijk van de complexiteit van je malocclusie. Onze aligners worden effectief gebruikt voor het corrigeren van kruisbeten, kopbeten, open beten, scheefstanden, spleetbeten en diepe beten. De correctie van een overbeet moet je echter bespreken met een orthodontist. Wij behandelen ook afzonderlijke kaken. Voor de bovenkaak is dit meestal zonder problemen mogelijk, voor de onderkaak wordt je geval individueel door ons onderzocht.

Om te weten te komen of je malocclusie geschikt is voor correctie met onze aligners, kun je vrijblijvend onze afdrukset bestellen voor slechts € 9. Wij zullen de ernst van je malocclusie bepalen (gemakkelijk/gemiddeld/complex) en je 3D-behandelingsplan maken als je geschikt bent voor behandeling. Voor een eerste beoordeling doe je onze zelftest: Ben ik geschikt?

Retainer (Bevestigingsspalken)

De term retainer komt van het Engelse werkwoord to retain, wat vasthouden of stabiliseren betekent. In de tandheelkunde worden retainers (bevestigingsspalken) daarom gezien als tandstabilisatoren die worden gebruikt in de nazorg van een orthodontische behandeling. Ze voorkomen dat de tanden na de behandeling terugschuiven naar hun oorspronkelijke positie.

Afhankelijk van de te behandelen malocclusie kan een vaste of uitneembare retainer worden gebruikt. Een vaste retainer is een dunne draad van metaal die permanent wordt bevestigd aan de achterkant van de tanden in de boven- of onderkaak. Dit is vaak het geval na de behandeling van complexe malocclusies om te voorkomen dat de tanden opnieuw verschuiven.

Bij smileunion werken we meestal met uitneembare retainers in de vorm van een retainerspalk van kunststof. Vooral in de eerste maanden na de behandeling moeten de retainers permanent worden gedragen., daarna alleen nog 's nachts. In onze prijs is het eerste paar retainers al inbegrepen. Twee jaar na de behandeling profiteer je ervan dat de zorgverzekeraar de kosten van de vervolgbehandeling met uitneembare retainers vergoedt. Dit is niet het geval bij vaste retainer draden. De zorgverzekering vergoedt alleen de kosten bij een graad 3 scheefstand in de onderkaak.

Kosten

Bestel de afdrukset zonder enige verplichting

Onze afdrukset kost € 9 inclusief verzendkosten binnen Nederland en inclusief een retourlabel, dat ook geldig is in het buitenland.

Onze box bevat alles wat je nodig hebt voor je afdrukken. Dit is inclusief onze eenvoudige instructies. Het bestellen van onze afdrukset is geheel vrijblijvend, je hebt dus geen enkele verplichting. Voordat je behandeling begint, ontvang je een kostenraming als onderdeel van je individuele 3D-behandelingsplan. Daarna kun je beslissen of je de behandeling wilt beginnen. Als je niet geschikt bent voor onze behandeling, betalen wij je de € 9 voor de afdrukset terug.

Bestel nu je afdrukset

Kosten van de behandeling met smileunion Clear Aligners

De kosten van onze aligners zijn afhankelijk van de complexiteit van de behandeling. Het is mogelijk om een eenmalige betaling te doen of om gebruik te maken van ons afbetalingssysteem. Afhankelijk van de ernst van het probleem betaal je een eenmalig bedrag van € 1.490 of € 30 per maand voor een gemakkelijke malocclusie. Voor een gemiddelde malocclusie betaal je een eenmalig bedrag van € 1.890 of € 38 per maand. Voor een complexe malocclusie zijn de maximale kosten € 2.190 of € 44 per maand. Alle drie de opties zijn inclusief een paar retainers.